Behandeling

Kinderpraktijk HiPPO bepaalt op basis van de gegevens uit het onderzoek welke aanpak of behandeling het beste past bij uw kind of gezin. Omdat elk kind en elke situatie uniek is, leveren wij uitsluitend behandelingen op maat. Dit doen wij praktisch, effectief en resultaatgericht. Onze behandelingen kunnen zowel individueel als in groepsverband worden aangepakt.

Een greep uit de behandelmogelijkheden

• Individuele begeleiding: van het kind of de jongere in de vorm van (cognitieve) gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, speltherapie en ouderbegeleiding.
• Kindertrainingen: (bijv. cursus leren hoe te leren, faalangsttraining, weerbaarheidstraining, sociale vaardigheidstraining, middelbare school training en dyslexie de baas).
• Oudertrainingen: bij kinderen met AD(H)D, autisme of boos en opstandig gedrag.
• Braingame Brain: een trainingsprogramma dat de executieve functies d.m.v. game elementen bij kinderen met AD(H)D traint. Het is een goed onderbouwde, uitdagende, motiverende, kortdurende, thuis toepasbare behandeling voor het kind zelf.
• Cogmed Werkgeheugen Training: training gericht op het verbeteren van het werkgeheugen, de aandacht en de concentratie bij kinderen, jongeren en volwassenen. De training is effectief bewezen en kan thuis worden gedaan met begeleiding op afstand.

Geïnteresseerd in onze behandelingen? Neem contact op

Heeft u vragen over de behandelmethodes van Kinderpraktijk HiPPO of wilt u zich aanmelden? Laat een bericht achter via het online contactformulier of stuur een e-mail naar: info(@)kinderpraktijkhippo.nl. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Liever direct contact? Bel 035-74 40 238

Top