ADHD

Aandacht is belangrijk voor ongeveer alles wat we doen, maar zeker om op school optimaal te kunnen profiteren van het didactisch aanbod. Met een goede aandacht kan een kind veel nieuwe informatie verwerken en is de kans op het maken van fouten kleiner. Kinderpraktijk HiPPO doet onderzoek en biedt effectieve trainingen voor kinderen met de aandachtsstoornis ADHD.

ADHD: betekenis en kenmerken

Een aandachtsstoornis is het onvermogen om de aandacht bewust te kiezen of vast te houden. Voorbeelden hiervan zijn ADD (Attention deficit disorder): Oftewel aandachtsstoornis of ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), oftewel Aandachts-Tekort-Stoornis. Kenmerken van ADHD zijn onder andere:

• Aandachtsproblemen en/of concentratieproblemen.
• Impulsief: Meteen doen, niet eerst nadenken.
• Hyperactief: Altijd een gevoel van onrust in het lijf.

Onderzoek: aandachtsonderzoek

Kinderpraktijk HIPPO doet onderzoek naar aandacht. We kijken hoe snel een kind informatie uit de omgeving kan verwerken, kan selecteren en daar betekenis aan kan verlenen. Het is belangrijk dat het kind enige tijd achter elkaar zich op die informatie richt zonder afgeleid te raken. De mate waarin een kind wordt afgeleid blijkt uit de stabiliteit van de snelheid van informatieverwerking als het kind langere tijd achter elkaar de aandacht moet vasthouden.

Kinderpraktijk HiPPO biedt sociale vaardigheids- en aandachtstrainingen

Kinderen die moeite hebben met het omgaan met andere kinderen, kunnen hiervoor een sociale vaardigheidstraining krijgen. Voor kinderen met aandachtsproblemen, biedt Kinderparktijk HiPPO aandachtstrainingen. Denk hierbij aan Braingame Brain (interne linking) en Cogmed Werkheugen Trainging (interne linking).

Heeft uw kind ADHD? Neem contact op

Wees ADHD de baas en neem contact op met Kinderpraktijk HiPPO uit Hilversum. Laat een bericht en uw contactgegevens achter via het online contactformulier of stuur een e-mail naar info(@)kinderpraktijkhippo.nl. We geven binnen 24 uur een reactie. Voor direct contact belt u: 035 – 74 40 238. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Laat het ons weten. We helpen graag verder.

CONTACTFORMULIER
Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Top