Autisme

Heeft uw kind autisme en wilt u deze stoornis aanpakken? Dan is uw kind bij Kinderpraktijk HiPPO in goede handen. Kinderpraktijk HiPPO biedt begeleiding en geeft ouders van kinderen met autisme effectieve opvoedingsadviezen. Gezamenlijk zoeken we naar een geschikte aanpak voor uw kind. Want met goede begeleiding, wordt het leven met autisme een stuk gemakkelijker.

Autisme behandelingen op maat

Bij Kinderpraktijk HiPPO leert u naast omgaan met sociale problemen, ook omgaan met de vaak bijkomende problemen als agressie, niet luisteren en chaotisch gedrag. Daarnaast werken we met opvoedingsprincipes als belonen en straffen. Per kind wordt er gekeken wat de sterke- en zwakke kanten zijn en welke behandeling het beste past bij uw kind.

Wat is autisme?

Autistisch spectrum stoornis (ASS) is een verzamelnaam voor psychische stoornissen. Het is een pervasieve ontwikkelingsstoornis die invloed heeft op de informatieverwerking van zintuiglijke prikkels en waarbij als gevolg hiervan contact- en taalstoornissen, ritueel gedrag en weerstand tegen veranderingen voorkomen.

De autisme spectrum stoornissen kunnen bestaan uit:

• Autisme kenmerkt zich door beperkingen in de sociale interactie, de communicatie en zich herhalend gedrag.
• PDD-NOS (Pervasieve ontwikkelingsstoornis niet anderszins omschreven): tekortkomingen in de ontwikkeling van de sociale vaardigheden en van de communicatieve vaardigheden.
• Asperger komt voor bij normale intelligente en bij hoogbegaafde kinderen met een uitgesproken contactstoornis en stereotype gedragspatronen als bij autisme.

De kenmerken van autisme op een rij:

• Beperkingen in de sociale interactie.
• Beperkingen in de verbale en non-verbale communicatie.
• Beperkte, zich herhalende patronen van gedrag, belangstelling en activiteiten.

ADHD vs autisme

Autisme en ADHD kunnen soms erg op elkaar lijken en worden regelmatig door elkaar gehaald. Bij beiden zijn er problemen in de omgang met leeftijdsgenoten en is er sprake van hyperactiviteit. Kinderen met autisme hebben moeite om rekening te houden met anderen. De oorzaak is sociale problemen. Kinderen met ADHD houden wel rekening met de ander. Het gevolg is sociale problemen door druk zijn.

Neem contact op voor meer informatie over autisme

Heeft uw kind autisme? Kom in contact met Kinderpraktijk HiPPO. Gebruik het online contactformulier of stuur een e-mail naar info(@)kinderpraktijkhippo.nl. We geven binnen 24 uur een reactie. Voor direct contact belt u: 035 – 74 40 238. Ook voor vragen of meer informatie over autisme weet u ons te vinden.

CONTACTFORMULIER
Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

 

Top